Ramen en deuren

Wilt u de ramen en deuren van uw woning in Limburg of Vlaams-Brabant vervangen? Of wilt u een voordeur en achterdeur op maat laten plaatsen? Dan wilt u vast meer weten over de mogelijkheden die u heeft en welke kosten daarbij horen.

Hier vindt u alles over het plaatsen en vervangen van ramen en deuren van verschillende materialen, zoals PVC, aluminium of hout.

Onze ramen of elegante deuren koppelen esthetiek aan verbluffende energieprestaties. Buitenschrijnwerk kiezen is best een complexe opdracht. Het aanbod is enorm en ramen en deuren bestaan in allerlei stijlen, materialen en afmetingen. Ook de keuze van het glas speelt een belangrijke rol.

De stijl van de woning bepaalt meestal ook de stijl van de ramen en deuren. Aluminium past eerder bij een moderne woning, terwijl hout of PVC meestal gekozen wordt bij klassieke of landelijke woningen. Het belangrijkste is dat de ramen en deuren een passend geheel vormen met de woning.

Materialen

Wie gaat bouwen of grondig wil renoveren, moet op een bepaald ogenblik ook een knoop doorhakken op vlak van buitenschrijnwerk. De drie populairste materialen? Hout, pvc en aluminium.

Aluminium ramen en deuren

Aluminium ramen en deuren zijn ontzettend gegeerd. Aluminium is licht, roestvast en erg sterk. Door de grote sterkte van het product zijn er bijzonder mooie constructies mogelijk in combinatie met moderne slanke profielen. Dat maakt dat aluminium vooral populair is bij moderne woningen en gebouwen.

De grote draagkracht zorgt ervoor dat aluminium het ideale materiaal is voor grote glaspartijen. Aluminium vergt weinig onderhoud en is volledig recycleerbaar.

Aluminium ramen en deuren kennen enkele voordelen ten opzich­te van andere materialen en worden vaak gebruikt voor gerichte toepassingen. Aluminium ramen zijn bijvoorbeeld zeer geschikt als geveluitstekende elementen.

Aluminium is net als kunststof bijzonder onderhoudsarm. Het heeft een gegaran­deerde kleurvastheid en onze constructeurs creëren moeiteloos vrijwel elk formaat en elke vorm.  Door de sterkte en stijfheid van de profielen zijn deze bovendien sterk inbraakwerend.

Alumi­nium ramen en deuren zijn in alle RAL-kleuren leverbaar.

PVC ramen en deuren

PVC ramen bieden een goede thermische isolatiewaarde indien een bouwdiepte van minimaal 70 mm, met toepassing van meerdere en grotere kamers , wordt gerespecteerd. Een pvc profiel heeft op zich weinig mechanische sterkte en dient correct met een ruim bemeten stalen versterking verstevigd te worden.

Kiezen voor PVC ramen geeft een groot aantal voordelen. Zo bieden ze een goede thermische isolatiewaarde, zijn deze ramen gemakkelijk in onderhoud en hebben ze een lange levensduur.

Daarnaast zijn de vele mogelijkheden in kleuren en afwerking ook een groot voordeel van ramen in PVC. Bouwt u een moderne woning? Verbouwt u een hoeve of kiest u eerder voor de pastorie stijl?

Door de vele mogelijkheden vindt u bij ons zeker de juiste keuze ramen die past bij uw stijl, ook aan de binnenkant. Daarnaast is ook de prijs van PVC ramen zeer interessant. Kiest u voor standaard uitvoering en kleur, dan zijn PVC ramen de goedkoopste keuze.

Houten ramen en deuren

Hout bewijst zich al eeuwenlang als een duurzaam en betrouwbaar materiaal voor buitenschrijnwerk. Het is een natuurproduct dat jouw woning een warme uitstraling geeft.

Hout is een uitstekende isolator en houdt de warmte vast. Bovendien bezitten houten ramen een hoge inbraakwerendheid. Ben je de kleur van je ramen en deuren beu? Dan overschilder je ze gewoon.

Vroeger was houten buitenschrijnwerk de standaard. De laatste decennia is het marktaandeel een beetje gezakt. Maar vandaag is er duidelijke trend zichtbaar: natuurlijke materialen zijn opnieuw hot! Houten ramen en deuren hebben in ieder geval flink wat voordelen.

Contact

NEVEN ramen en deuren

Paalsesteenweg 266/4

3583 Paal (Beringen)

info@nevenramen.be

011/75.29.33

Openingsuren

Maandag: 10.00 u – 17.00 u

Dinsdag: Op afspraak

Woensdag: 10.00 u – 17.00 u 

Donderdag: Op afspraak

Vrijdag: Op afspraak

Zaterdag: 10.00 – 15.00 u 

Ramen

Deuren

Schuiframen

Realisaties

Screens

Rolluiken

Terrasoverkappingen

Over ons

Over ons

Onze werkwijze

Onze showroom

Vacatures

Over ons

Onze werkwijze

Onze showroom

Contact

Over ons

Onze werkwijze

Onze showroom